085 - 27 33 055

Propaan wordt meestal in gebieden gebruikt waar geen aardgas beschikbaar is. Het gebruik van propaangas is vrijwel hetzelfde als dat van aardgas en het is net zo veilig en betrouwbaar. Het is wel belangrijk van tevoren te controleren of de CV ketel en (kook)apparatuur geschikt zijn voor het gebruik van propaangas. Propaan is een kleurloos en reukloos gas dat zeer brandbaar is. Het wordt gewonnen uit aardgas en aardolie en de winning vindt plaats op de raffinaderij. Propaan is een milieuvriendelijke brandstof die veel energie omzet in vergelijking tot andere brandstoffen. Bij volledige verbranding blijft de CO2 uitstoot zeer beperkt. PropaanCollectief.nl stelt zeer hoge eisen aan de propaanleveranciers en werkt uitsluitend samen met leveranciers die hun gas inkopen bij de gerenommeerde raffinaderijen.

Het verschil tussen Propaangas en Butaangas

Het belangrijkste verschil tussen propaan (blauw en grijze gasflessen) en butaan (groen en grijze gasflessen) is het kookpunt. Propaan kookt en verdampt bij een kookpunt van minus 42˚C terwijl het kookpunt van butaangas een kookpunt heeft van minus 0.5˚C. Dit betekent dat propaan onmiddelijk in gas veranderd zodra het uit de propaantank komt. Hierdoor is propaan een stuk geschikter dan butaan om buiten te gebruiken in koudere weersomstandigheden en voor het opslaan van gas voor langere periodes.

Dagprijs propaangas

Bij de inkoop van propaan is de basis de propaangas dagprijs in Rotterdam. Gasleveranciers geven aan hoeveel ze daar aan de dagprijs willen toevoegen. De basis is dus flexibel en voor alle propaangas leveranciers gelijk. De propaangas leverancier die voor de laagste toeslag kan leveren mag tanken bij de aangeslotenen van het PropaanCollectief.nl. Mits de gasleverancier voldoet aan de kwaliteitseisen die PropaanCollectief.nl hanteert. Daarom is de propaangas prijs die onze klanten in rekening gebracht krijgen voor iedere klant gelijk. Wij maken qua huurprijs voor de propaangastank en propaangas literprijs geen verschil. Eventuele kortingen voor grotere afname staan in uw contract, maar ook die zijn voor iedereen hetzelfde.

Vergelijk het met de tankbeurt voor uw auto. U tankt altijd bij dezelfde, bij PropaanCollectief.nl. Maar de ene keer heeft u benzine van Shell, de andere keer van de Esso. U merkt daar niets van, want uw factuurrelatie is met PropaanCollectief.nl. PropaanCollectief.nl koopt namelijk in bij diegene die de beste aanbieding op dat moment heeft. Daarbij staat niet alleen de propaangas prijs voorop, ook de veiligheid moet aan de hoogste eisen voldoen.

Sluit vandaag nog aan bij het collectief!